Navigatie Link overslaanStart » Wim Hof Methode » Lezingen

Lezingen beklimming Kilimanjaro en de Wim Hof Methode

Motivatie

Mensen bekend maken met de positieve werking van de Wim Hof Methode en het steunen van mensen die het minder hebben in onze samenleving door de bezoekers een bijdrage te vragen.

Datums lezingen

op dit moment worden onderhandelingen gevoerd over een aantal nieuwe lezingen.

27-03-2015 -  90 bezoekers - volle sportkantine Spirit'30 in Hoogkarspel

22-01-2015 - 200 bezoekers - café de Paus in Lutjebroek

16-01-2015 - 160 bezoekers - Dorpshuis het Centrum in Venhuizen

09-10-2014 -   70 bezoekers - café Stam in Wognum

12-04-2014 -   50 bezoekers - conferentieoord Emmaus in Helvoirt

Interesse in een lezing?

mail uw aanvraag klaas@kroezen.com met gegevens over beoogde datum, accomodatie met beschikbare faciliteiten voor beeld en geluid en de te verwachten aantal bezoekers.

Beschrijving

Klaas Kroezen vertelt hoe hij in januari 2014 o.l.v. Wim Hof als 65 jarige naar de top van de Kilimanjaro ging. De Wim Hof Methode heeft hem, voormalig hartpatiënt, als het ware een ‘Tweede Leven’ gegeven.
 

Aan de hand van dia’s en korte filmimpressies vertelt hij over de aanleiding, de voorbereiding en de beklimming van de Kilimanjaro. Het bijzondere van deze expeditie was dat er door 26 niet ervaren klimmers in een recordtijd van 48 uur een hoogteverschil werd overbrugt van 1900 meter tot 5965 meter. Door het toepassen van de Wim Hof Methode heeft geen van de deelnemers last gehad van de gevreesde ‘hoogteziekte’.
 

Na de pauze geeft hij uitleg over de Wim Hof Methode. Dit is een combinatie van koude, ademhaling en mind zetting. Hij heeft mensen die lijden aan de ziektes Reuma, Parkinson en kanker geïnterviewd die door de Wim Hof Methode beter functioneren en minder medicijnen gebruiken.
Een doorbraak voor de Wim Hof Methode was het onderzoek door de Radboud universiteit waarbij onomstotelijk de positieve werking van de Wim Hof Methode werd aangetoond.
Als afsluiting wordt de ademhalingstechniek in praktijk gebracht begeleid aan de hand van een door Wim Hof op video gemaakte cursus.

Indeling lezing (totaal ca. 2,5 uur):
 

Voorbereiding en verslag beklimming Kilimanjaro


pauze

Wim Hof Methode
 

Vragen?

Opbrengst naar goed doel

Met de lezingen komen de entreegelden en/of de vrijwillige bijdragen geheel ten goede aan een goed doel. Inmiddels zijn studiekosten betaald voor:

Gids Frank
studie tourist management
€ 880,--

Zijn vrouw Lilian
studie onderwijzeres
€ 650,--

Rovinsia
lager onderwijs
€ 594,--

Sprit'30 € 1.150,- t.b.v. jeugdafdeling