Lourdes 2006 / 087-PICT0098 vrijdag 05-05 20.02 uur
’s Avonds werden de gekochte geestelijke spullen in ons hotel gezegend door Wim onze diaken. Hierbij waren ook de twee grote kaarsen die wij in opdracht van Frans gekocht hadden om naast zijn kist te zetten.

087-PICT0098

Zaterdag 06-05-2006
Dag van vertrek. Na het ontbijt direct door naar Frans. Risma liet hem al haar foto’s zien op het kleine schermpje van haar digitale camera. ‘O wat hebben wij veel gedaan’ verzuchte hij. Vooral bij de foto waar hij vooraan in de lichtprocessie staat en die met de foto van kleinkind Max in zijn hand zei hij ‘ja dat is heel bijzonder’. De leiding had besloten dat Frans met nog een paar ernstig zieke mensen zo lang mogelijk in zijn kamer zou blijven en als laatste vertrekken. 15.30 uur kwam hij op een brancard aan op het station. Het was een hele toer om hem in de trein te krijgen. De fransen hadden een soort draagzak met acht handvaten en met veel pijn en moeite kregen ze hem op zijn bed in de couchette. Frans kreeg tijdens de reis veel last van pijn in de schouders en kon moeilijk een goede lighouding vinden. Dokter Miedema was naast de grote steun van Linda en Jeanne steeds aanwezig om hem in de gaten te houden en iets voor de pijn te geven.

Zondag 07-05-2006
Na een redelijke nacht begon Frans meer en meer last te krijgen. Had hij het op de heenweg steeds te koud, nu kon hij bijna niets meer op zijn huid velen. Alles gloeide voor zijn gevoel.
12.15 uur kwamen wij eindelijk aan op het station in Den Bosch. Daar was door de leiding gelukkig een ambulance geregeld om hem thuis te brengen. Het was nog wel een toer om hem op een goede manier uit de trein te krijgen.
15.00 uur werd Frans weer thuis gebracht.

Maandag 08-05-2006
Na een onrustige nacht is hij in het bijzijn van zijn gezin om ongeveer 15.00 uur rustig ingeslapen.

Vooral dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, verpleegsters, artsen, leiding van het Accueil en de VNB hebben we gehoor mogen geven aan de laatste grote wens van Frans. Dat hij moge rusten in vrede.